Kapsül Gardırop - Bahar

06 Mart



Dolabınızı sadeleştirdikten sonra ihtiyaçlarını belirlediniz ve kapsül gardırobunuzu tamamlamak istiyorsunuz. Kontrolü elden kaybetmemeli ve toplamda sahip olabileceğiniz sayıyı aşmamaya gayret etmelisiniz.

Farklı kombinler yapabilmek için ihtiyacımız olan daha fazlası değil daha bilinçli seçimler

Uzmanlar ideal parça sayısını 37 olarak tanımlıyor fakat bu sayı tamamen deneme yanılma yolu ile belirlenmiş. Bu dolabınızda mutlaka 37 parça kıyafet olmalı demek değil elbette. Amaç hayatımızı minimalize etmek olduğuna göre bu sayıyı toplam sayı olarak görmek de daha aza indirmek de sizin seçiminiz. Ancak bir üst sınır belirlemek açısından ortalama 30-40 parça arasını baz alabiliriz.

Bunun içerisine ayakkabı, çanta, spor kıyafetleri, özel gün kıyafetleri, iç çamaşırları ve aksesuarlar genellikle dahil edilmiyor. Bazı uygulamacılar ise ayakkabı ve çantaları dahil edip diğerlerini ayrı tutuyor. Bu da sizin tercihinize kalmış.



Kapsül gardırop oluşturmak istiyorsanız, zaman içerisinde tümden başa sarmamak için birbiriyle kombinlenebilen, zamansız parçalara yatırım yapmalısınız. Basic parçalar ise kendinize özgün tarzınızı oluştururken işinizi kolaylaştıracaktır. Hem basicler giy çık sınıfından, bu da hazırlanırken düşünmek için daha az zaman demek.

Önceden spor kıyafet almaya bile çıksam nerede taşlı payetli, parlak, süslü şeyler var onlar çarpardı gözüme. Hala öyle zevk neticede ancak artık almaktan kaçınıyorum çünkü biliyorum ki bir kaç kez giyip hevesimi aldıktan sonra, kombin oluşturmakta zorlanacağım ve gardırobun bir köşesinde bekletilecekler.

Hayat zihnimi kıyafet gibi meşgalelerle yormak için çok kısa ve fazla anlamlı!

Yeni koleksiyonlar, moda renkler, indirimler gibi başlıklara odaklandığımızda uzun vadede kullanılabilecek seçimler yapmak çok zor. Ben minimalist yaşamı modadan, trendlerden ve dayatılan görsel algılardan uzak görüyorum. Ki olması gereken yalnızca bu kadarı değil çok daha azı ile ihtiyaçlarımızı karşılamak.

Görünmek istediğinizin bu olmadığının farkına varıp dolabınızın neredeyse tamamını elden çıkarıyorsanız, almanın cazibesine kapılabilirsiniz. O halde dolap kapağınıza da cüzdanınızın üzerine de bir not iliştirmekte fayda var ;) Her ne kadar beyniniz zaten bu türlü yaşama odaklanmış olsa da akıl çeldiriciler çok fazla ve bu süreçte iniş çıkışlar yaşamak çok olası.

O elindekine ihtiyacın olduğuna emin misin?

Aksesuarlar, özel gün kıyafetleri ve spor kıyafetleri sayı dışında tutulabilir demiştik. Fakat işin ucunu kaçırmamak için bunlar içinde bir sayı belirlemenizi öneririm. Bu sayı tamamen size kalmış, spor odaklı bir yaşam tarzına sahip biri ile haftanın sayılı günlerinden spor yapan biri için bu sayı farklı olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken ve kombinlenebilirliği belirleyen bir diğer konu ise renk seçimleri ile desenler. Evdeki kıyafetlerinizle uyumu göz önünde bulundurursanız seçim yapmak kolay olur.

Son yıllarda bahar mevsimi eskiden olduğu gibi Mart-Nisan-Mayıs ayları boyunca dolu dolu yaşanmıyor. Bahar havası yaşarken bir diğer gün kıştan kalma bir güne uyanabiliyoruz. Derken havanın ani ısınmasıyla birlikte bir anda yaz mevsimi başlıyor.

Bu sebeple baharlık kapsül gardrop oluştururken bu sayıyı daha da azaltabilir ya da yazın da giyebileceğiniz türden parçalara yönelip hırka ve gömleklerle kombinleyebilirsiniz.

Bu sayıyı aşmayacak şekilde dolabınızı oluşturduktan sonra ise o mevsim için bir şey almama hedefi koymakta fayda var.

Mevsim bitmesine bir kaç hafta kala yeni sezon için kıyefetlerinizi değerlendirmeye başlayabilirsiniz.
Sayıyı tamamladınız fakat olmazsa olmaz dediğiniz bir ihtiyacınız var, bu durumda her yeni parça için elinizden bir parça çıkarmayı hedefleyebilirsiniz. Hatta bunu 1 parçaya eksi 3 parça yapanlar da var. Mesela acaba diyerek tutmaya devam ettiğiniz ya da giyeceğinizi düşündüğünüz halde mevsim içerisinde henüz elinizin gitmediği o parçayı dolabınızdan çıkarabilirsiniz ;)

Sevgi ve sadelikle 💗



Fotoğraflar
theblissfulmind.com
foreveramber.co.uk

You Might Also Like

2 yorum

  1. Yani şöyle bir şey de var bunları çok yapmak istesek de ailemiz büyük bir engel. Şahsen benim annem cikarmak istedigim hicbir kiyafetime izin vermedi ne yapmaliyim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kullanmadığınıza ve ihtiyacınız olmadığına ikna ederseniz daha kolay olabilir. Ve bir de yerine yenilerini aldırmak istemeyeceğinize ikna olmaları gerekebilir :) Kullanmadıklarınızı ayrı bir bölümde tutup sezon sonu geldiğinde, bunların hiçbirini kullanmadığınızı gösterebilirsiniz mesela.
      Kolaylıklar diliyorum, sevgiyle ^.^

      Sil

GOODREADS

ETİKETLER

sade bir yaşam minimalist yaşam minimalizm minimalist giyim tarzı kapsül gardırop minimal ebeveynlik minimalist anne baba minimalist ebeveynler sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam daha sade bir hayat gardırop detoksu içses kapsül dolap sade giyim tarzı sade hayat sade yaşamak sadeleşmek sevgili sade günlük sürdürülebilir yaşam sürdürülebilir çevre 2017 doğa dostu adımlar gardırop devrimi içsel yolculuk sade yaşam çevre dostu 21 gün kuralı 30 günde sade bir yaşam 80 / 20 kuralı alışkanlıkları değiştirmek alışveriş listesi alışveriş çılgınlığı alışveriş çılgınlığı ile başa çıkma az ile yetinmek az çoktur ağaç dikmek bahar gardırobu basit yaşam bağımlılıktan kurtulmak bebekler için peynir bez torba bir hırka bitişik ya da ayrı capsule wardrobe capsule wardrobe nedir cruelty free decluttering challenge derle topla rahatla değişim kitapları diderot etkisi diş fırçası don miguel ruiz doğa doğa dostu doğada çözünür poşet doğal dört anlaşma eco friendly ek gıda el emeği hediye ertelememek ev düzenleme ev işlerine yardım evde etkinlik evde peynir yapımı eşya azaltma eşyadan azade hayatlar farkındalık fomo gardırop sadeleştirme gönül gözü gözde altunbaş gözde altunbaş youtube haftalık yemek planlayıcısı hayatı sadeleştirmek için hayvanlar üzerinde test yapmayan haşimato tiroidi hislerine güven humble brush ikinci el eşya alışverişi ilham verenler insan ilişkileri insan ne ile yaşar israf iyileşme yolculuğum kendi kendine yetebilme becerisi kendi kendinin doktoru olmak kim john payne kitap inceleme kitap önerisi kişisel gelişim kolesterol kozmetik içerikleri kozmetik ürünler less is more maneviyat marie kondo meditasyon minimal kitaplık minimalist challenge motivasyon mutluluk ne tüketiyorsunuz nefes nefes almak nomofobi nutella okunması gereken kitaplar oniomania orangutanlar oxo-biodegradable palm yağı pareto ilkesi plastik naylon poşet kullanımı pre diyabet raf ömrü sade bir anne sade bir günlük sade ebeveynlik sade kütüphane sade mutfak sade yaşam alanı sadeleşme rehberi sadeleşmek isteyenler için kitap sağlıklı tarifler sevgili günlük sosyal medya bağımlılığı sosyal sorumluluk stresle başa çıkmak sıfır atık yaşam tarz 2 deneyimim tatlı krizleri temiz kozmetik terapi test yapan markalar tolstoy toltek bilgelik kitabı weed out yout closet yavaşlamak yağmur ormanları yeni yıl dilekleri yılbaşı ağacı fikirleri zamanı tüketmek zararlı kimyasallar zero waste home zero waste lifestyle zero waste living zihinsel minimalizm zihinsel minimalizm. sorumlulukları azaltmak çalakalem yazılar çocuklarla evde neler yapılabilir çocuğa sorumluluk vermek çocuğa yetinmeyi öğretmek önemli azınlığa odaklan örgü örmek ümit şimşek şeker hastalığı şekersiz hayat

Subscribe